PS WEB SOLUTION ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!!!: Η προπαγάνδα του φόβου

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η προπαγάνδα του φόβου

Share This To YourBlog.biz


Μπορεί στην αρχαία Ελλάδα να μην υπήρχε θεός της προπαγάνδας, υπήρχε όμως ο θεός Φόβος, γιος του Άρη και της Αφροδίτης, η ενσάρκωση του τρόμου που αποτελούσε, ιδιαίτερα για τους Σπαρτιάτες (γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο), σύμβολο πειθαρχίας και συνοχής των στρατιωτικών δυνάμεων.
Και αυτόν τον θεό, τον θεό Φόβο, επιστρατεύουν παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες οι εμπνευστές και συνεχιστές του ανόητου και διχαστικού ακροδεξιούχουντικού δόγματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», σε μια προσπάθεια, μέσω της οργανωμένης και συστηματικής βίας που συνεπάγεται η προπαγάνδα, να διασπείρουν τον φόβο στους πολίτες. Να μεταλλάξουν την πραγματικότητα και να τους θέσουν αντιμέτωπους με διλήμματα τα οποία, αν και είναι ευτελούς εμπνεύσεως, μπορούν να λειτουργήσουν επιβάλλοντας μια ιδιότυπη πειθαρχία και υπακοή, μέσω του φόβου που διαχέουν.

Στο παρελθόν, ο μηχανισμός αυτός παρουσίαζε τους κομμουνιστές ως τους απόλυτους εχθρούς της πατρίδας. Ως εγκληματίες που σκοτώνουν εγκύους και επιδίδονται σε σαρωτικό παιδομάζωμα. Ως τους κατακτητές που θα αρπάξουν τα σπίτια και τα χωράφια των πολιτών. Στις μέρες του μνημονίου, ο σύγχρονος μηχανισμός προπαγάνδας βρίσκεται σε απόλυτο παραλήρημα και χρησιμοποιεί τα ίδια λίγο πολύ επιχειρήματα. Οι αντιμνημονιακοί (Συριζαίοι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) είναι προδότες που θέλουν την καταστροφή της πατρίδας. Είναι τρομοκράτες και εγκληματίες. Είναι οι κουκουλοφόροι που λεηλατούν και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών. Είναι οι άθεοι που θα φορολογήσουν τους Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Εθνικόφρονες vs κομμουνιστές
Η προσφιλής τακτική εδώ και δεκαετίες είναι η απλουστευτική σχηματοποίηση του καλού και του κακού. Την περίοδο του εμφυλίου, αλλά και μετεμφυλιακά, το καλό ενσάρκωναν οι εθνικόφρονες και το κακό οι κομμουνιστές. Και επέλεξαν να δαιμονοποιήσουν τους κομμουνιστές, τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να εξαργυρώσουν τη συμπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που είχαν κερδίσει μέσα από τη δράση τους για την απελευθέρωση της χώρας από τους ιταλούς και γερμανούς κατακτητές.
Η προπαγάνδα που ασκήθηκε με συστηματικό τρόπο μέσα από όλες τις κρατικές δομές και κυρίως από την εκκλησία, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας, ήταν η παρουσίαση των κομμουνιστών ως στυγερών, παρανοϊκών δολοφόνων που έσφαζαν εγκύους γυναίκες με κονσερβοκούτια.
Η παρουσίαση των κομμουνιστών ως άθεων και εχθρών της Μητέρας Πατρίδας, που θα κατακτούσαν και θα τιμωρούσαν τους πολίτες παίρνοντας τα σπίτια και τα χωράφια τους, βιάζοντας τις γυναίκες και τις κόρες τους.
Η προπαγάνδα στηρίχθηκε σε πλήθος φυλλαδίων που μοιράζονταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες και παρουσίαζαν δήθεν μαρτυρίες για την εγκληματική δράση των κομμουνιστών, που δεν ήταν καν βέροι Έλληνες, αλλά Σλάβοι, και επιδίδονταν σε συστηματικές αρπαγές παιδιών με στόχο να πλήξουν στην καρδιά της την ελληνική οικογένεια και να δημιουργήσουν τους σύγχρονους γενίτσαρους.
Μια προπαγάνδα που λειτούργησε σε πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, σηματοδοτώντας μια ψυχροπολεμική περίοδο που οδήγησε τη χώρα σε έναν επικίνδυνο διχασμό και στην οπισθοδρόμηση.
Δεκαετίες μετά κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έχει τεθεί σε εφαρμογή η ίδια στρατηγική. Της διάχυσης του φόβου, της απροκάλυπτης προπαγάνδας, της επιβολής τρομοκρατικών διλημμάτων με στόχο την απόλυτη πολιτική πειθαρχία, την ακινητοποίηση της σκέψης.
Και με την ίδια απλουστευτική λογική σχηματοποίησαν το καλό και το κακό. Όπου καλό είναι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις, ο δήθεν ευρωπαϊκός προσανατολισμός, και κακό ο δήθεν λαϊκισμός, ο δήθεν αντιευρωπαϊσμός. Το καλό ενσαρκώνουν οι υποστηρικτές του μνημονίου και σωτήρες της Ελλάδας. Το κακό, οι αντιμνημονιακοί, οι εχθροί της πατρίδας.

Μνημονιακοί vs αντιμνημονιακοί
Η συστηματική προπαγάνδα που ασκείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ως στόχο να εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι το μνημόνιο είναι το αναγκαίο κακό για τη σωτηρία της χώρας. Ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική πρόταση. Η τακτική αυτή είναι συνώνυμη με τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική που είχε διατυπώσει η ιέρεια των ιθαγενών νεοφιλελεύθερων, η Μάργκαρετ Θάτσερ, με την περιβόητη φράση της «there is no alternative».
Με αυτή τη λογική κινούμενος ο Γιώργος Παπανδρέου διατύπωσε τη θέση ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο για τη σωτηρία της χώρας και έθεσε επί της ουσίας το δίλημμα «μνημόνιο ή χάος».
Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ως wannabe πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με βαστάζο τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Έτσι, μαζί διατύπωσαν το δίλημμα «μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ». Ένα δίλημμα που συνοδευόταν από διάφορες τρομοκρατικές προβολές του μέλλοντός μας, οι οποίες ήταν από αιματοχυσία στους δρόμους των πόλεων, κλείσιμο των τραπεζών και κατάσχεση των καταθέσεων μέχρι επιθέσεις και λεηλασίες σε σουπερμάρκετ, έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων. Και βέβαια εκείνοι που δρομολογούσαν την έξοδο από το ευρώ και την επιβολή του χάους και της αναρχίας στη χώρα είχαν πρόσωπο, ήταν οι κακοί, οι αντιμνημονιακοί.
Η στρατηγική της προβολής του μνημονίου ως αναγκαίου κακού για τη σωτηρία της χώρας, η στρατηγική της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης, αποτελεί για τους υποτακτικούς-εκτελεστές των μνημονίων το απόλυτο άλλοθι για την επόμενη μέρα. Και αυτό γιατί πάνω στη λογική του αναγκαίου κακού οικοδομούν το προφίλ του εθνοσωτήρα που παίρνει σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους πολίτες στο όνομα της εξόδου από την κρίση. Του εθνοσωτήρα που, αν και αντιλαμβάνεται ότι ο λαός υποφέρει, αν και κατανοεί ότι τα μέτρα είναι άδικα, κάνει την καρδιά του πέτρα, προδίδει ακόμα και τις αρχές του για το γενικό, συλλογικό καλό, αφού επιλέγει να βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο.

Εθνοσωτήρες vs προδότες
 I-propaganda-tou-fovoi1

Η στρατηγική της έντασης, η σύγκρουση του καλού με το κακό, γιγαντώνεται επικίνδυνα και παίρνει εξαιρετικά επιθετικά χαρακτηριστικά όσο η φτωχοποίηση και απόγνωση των πολιτών μεγαλώνει, όσο τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα γίνονται πιο σκληρά. Έτσι οι αντιμνημονιακοί δεν είναι απλώς οι κακοί, αλλά οι προδότες της χώρας. Οι άνθρωποι που εύχονται την αποτυχία της Ελλάδας, που ποντάρουν στο χάος. Οι άνθρωποι που συγκροτούν το λόμπι της δραχμής και εκτελούν συμβόλαια για να λεηλατήσουν τη χώρα. Η προπαγάνδα που έχει στηθεί γύρω από αυτό το επιχείρημα είναι καθολική και εκτελείται από τα κυβερνητικά στελέχη όσο ψηλά και όσο χαμηλά κι αν βρίσκονται. Ιδού μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις:
–Αντώνης Σαμαράς (3-6-2012), για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»: «Υπάρχει και το λόμπι της δραχμής, που αυτό επιδιώκει! Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά, στη συνέχεια».
–Βαγγέλης Βενιζέλος (9 -3-2012), απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων και θέλετε την καταστροφή της χώρας για να υπάρχετε πολιτικά».
–Γιάννης Στουρνάρας (29-8- 2013): «Όλες οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν τη σωτηρία της χώρας, ενώ αυτοί που δεν θέλουν τη σωτηρία της Ελλάδας είναι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου και οι πρόθυμοι ηλίθιοι».
–Πάρις Κουκουλόπουλος (30-10- 2013), για τον Πάνο Καμμένο: «Εκτελεί ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, την επιστροφή σε ένα νόμισμα, ελληνικό δολάριο, κοινώς δραχμή».
Εν ολίγοις, όσοι βάλλουν κατά του μνημονίου, ακριβώς επειδή νομοτελειακά δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, έχουν εξυφάνει σχέδιο για την καταστροφή της χώρας.

Νοικοκυραίοι vs τρομοκράτες-εγκληματίες
Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας, σύμφωνα με την επικοινωνιακή ομάδα κυρίως της ΝΔ, προβάλλεται επίσης ως η μάχη των νοικοκυραίων κατά των τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους, των εγκληματιών που, σύμφωνα με τους εκτελεστές των μνημονίων, βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου.
Έτσι οι σύγχρονοι κακοί της επιχείρησης του νέου διχασμού, εκτός από αντιμνημονιακοί και προδότες, είναι και τρομοκράτες. Είναι οι κουκουλοφόροι που οπλισμένοι με μολότοφ καίνε την Αθήνα και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών. Είναι εγκληματίες που κινητοποιούν τους εργαζόμενους για να κλείσουν τα λιμάνια και να μπλοκάρουν την οικονομική ζωή του τόπου.
–Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του μνημονιακού ΛΑΟΣ, για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα λιμάνια (2-7-2010): «Τα τελευταία σαράντα χρόνια έχουμε παραχαϊδέψει αυτό το κόμμα και έχουμε δώσει πολιτική ασυλία να κάνει πράγματα που κάνουν οι εγκληματίες, το ΚΚΕ εγκληματεί και όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός».
–Ανακοίνωση ΝΔ (5 -12 2012), ως απάντηση σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».
Οι νοικοκυραίοι του μνημονίου βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους πολέμιους του μνημονίου, που παρουσιάζονται ως άλλοι κουκουλοφόροι της κατοχής: «Οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι, κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο».
–Ανακοίνωση ΝΔ (27-1-2011), απάντηση στις δηλώσεις του Α. Αλαβάνου ότι δεν είναι Έλληνας όποιος εισηγείται την κατάργηση του ασύλου: «Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας. Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη».
–Θεόδωρος Πάγκαλος (29-5-2011), για το κίνημα των Αγανακτισμένων: «Αυτά τα κινήματα δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν: Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν τον δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες».
Η τρικυμία εν κρανίω συνεχίστηκε με την έξοδο του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές μετά την 7η άδεια που του χορηγήθηκε. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στη θητεία της οποίας εξαφανίστηκαν τρεις καταδικασμένοι για τρομοκρατική δράση, αφού είδε από τηλεοράσεως το διάγγελμα Ξηρού, έκανε γαργάρα τις ευθύνες των υπουργών της, Δένδια και Αθανασίου, και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Χριστιανοί vs Άθεοι
Ο θεός Φόβος δεν θα μπορούσε να αφήσει να αλωνίζουν στη χώρα και να απειλούν την ασφάλειά της οι άθεοι, σατανιστές. Γιατί οι αντιμνημονιακοί δεν είναι μόνο προδότες, τρομοκράτες, κουκουλοφόροι, αλλά και άθεοι.
Έτσι το δόγμα-τρίπτυχο ολοκληρώνεται και εν έτει 2014. Απειλούν την Πατρίδα με καταστροφή –με το σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο και το ευρώ–, απειλούν την Οικογένεια καταστρέφοντας και λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών, προσβάλλουν βάναυσα τη Θρησκεία και την ελληνορθόδοξο πίστη διακηρύσσοντας την αθεΐα! Το νέο αστέρι της επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αποκάλυψε μάλιστα και τα δόλια σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των Χριστιανών Ορθόδοξων! Όπως με στόμφο και τσαχπινιά επεσήμανε: «Τη Νέα Δημοκρατία δεν την απασχολεί αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. Αυτό που όμως είναι σοβαρό πολιτικό θέμα είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει μόνον όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι». Βέβαια, ο πρώτος διδάξας είναι ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επέκρινε τους δημοσιογράφους γιατί προεκλογικά δεν ρώτησαν την Αλέκα Παπαρήγα εάν είναι άθεη και δεν έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι είναι άθεη.

το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Hot Doc #45, τον Ιανουάριο του 2014


Μπορεί στην αρχαία Ελλάδα να μην υπήρχε θεός της προπαγάνδας, υπήρχε όμως ο θεός Φόβος, γιος του Άρη και της Αφροδίτης, η ενσάρκωση του τρόμου που αποτελούσε, ιδιαίτερα για τους Σπαρτιάτες (γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο), σύμβολο πειθαρχίας και συνοχής των στρατιωτικών δυνάμεων.
Και αυτόν τον θεό, τον θεό Φόβο, επιστρατεύουν παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες οι εμπνευστές και συνεχιστές του ανόητου και διχαστικού ακροδεξιούχουντικού δόγματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», σε μια προσπάθεια, μέσω της οργανωμένης και συστηματικής βίας που συνεπάγεται η προπαγάνδα, να διασπείρουν τον φόβο στους πολίτες. Να μεταλλάξουν την πραγματικότητα και να τους θέσουν αντιμέτωπους με διλήμματα τα οποία, αν και είναι ευτελούς εμπνεύσεως, μπορούν να λειτουργήσουν επιβάλλοντας μια ιδιότυπη πειθαρχία και υπακοή, μέσω του φόβου που διαχέουν.

Στο παρελθόν, ο μηχανισμός αυτός παρουσίαζε τους κομμουνιστές ως τους απόλυτους εχθρούς της πατρίδας. Ως εγκληματίες που σκοτώνουν εγκύους και επιδίδονται σε σαρωτικό παιδομάζωμα. Ως τους κατακτητές που θα αρπάξουν τα σπίτια και τα χωράφια των πολιτών. Στις μέρες του μνημονίου, ο σύγχρονος μηχανισμός προπαγάνδας βρίσκεται σε απόλυτο παραλήρημα και χρησιμοποιεί τα ίδια λίγο πολύ επιχειρήματα. Οι αντιμνημονιακοί (Συριζαίοι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) είναι προδότες που θέλουν την καταστροφή της πατρίδας. Είναι τρομοκράτες και εγκληματίες. Είναι οι κουκουλοφόροι που λεηλατούν και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών. Είναι οι άθεοι που θα φορολογήσουν τους Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Εθνικόφρονες vs κομμουνιστές
Η προσφιλής τακτική εδώ και δεκαετίες είναι η απλουστευτική σχηματοποίηση του καλού και του κακού. Την περίοδο του εμφυλίου, αλλά και μετεμφυλιακά, το καλό ενσάρκωναν οι εθνικόφρονες και το κακό οι κομμουνιστές. Και επέλεξαν να δαιμονοποιήσουν τους κομμουνιστές, τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να εξαργυρώσουν τη συμπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που είχαν κερδίσει μέσα από τη δράση τους για την απελευθέρωση της χώρας από τους ιταλούς και γερμανούς κατακτητές.
Η προπαγάνδα που ασκήθηκε με συστηματικό τρόπο μέσα από όλες τις κρατικές δομές και κυρίως από την εκκλησία, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας, ήταν η παρουσίαση των κομμουνιστών ως στυγερών, παρανοϊκών δολοφόνων που έσφαζαν εγκύους γυναίκες με κονσερβοκούτια.
Η παρουσίαση των κομμουνιστών ως άθεων και εχθρών της Μητέρας Πατρίδας, που θα κατακτούσαν και θα τιμωρούσαν τους πολίτες παίρνοντας τα σπίτια και τα χωράφια τους, βιάζοντας τις γυναίκες και τις κόρες τους.
Η προπαγάνδα στηρίχθηκε σε πλήθος φυλλαδίων που μοιράζονταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες και παρουσίαζαν δήθεν μαρτυρίες για την εγκληματική δράση των κομμουνιστών, που δεν ήταν καν βέροι Έλληνες, αλλά Σλάβοι, και επιδίδονταν σε συστηματικές αρπαγές παιδιών με στόχο να πλήξουν στην καρδιά της την ελληνική οικογένεια και να δημιουργήσουν τους σύγχρονους γενίτσαρους.
Μια προπαγάνδα που λειτούργησε σε πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, σηματοδοτώντας μια ψυχροπολεμική περίοδο που οδήγησε τη χώρα σε έναν επικίνδυνο διχασμό και στην οπισθοδρόμηση.
Δεκαετίες μετά κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έχει τεθεί σε εφαρμογή η ίδια στρατηγική. Της διάχυσης του φόβου, της απροκάλυπτης προπαγάνδας, της επιβολής τρομοκρατικών διλημμάτων με στόχο την απόλυτη πολιτική πειθαρχία, την ακινητοποίηση της σκέψης.
Και με την ίδια απλουστευτική λογική σχηματοποίησαν το καλό και το κακό. Όπου καλό είναι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις, ο δήθεν ευρωπαϊκός προσανατολισμός, και κακό ο δήθεν λαϊκισμός, ο δήθεν αντιευρωπαϊσμός. Το καλό ενσαρκώνουν οι υποστηρικτές του μνημονίου και σωτήρες της Ελλάδας. Το κακό, οι αντιμνημονιακοί, οι εχθροί της πατρίδας.

Μνημονιακοί vs αντιμνημονιακοί
Η συστηματική προπαγάνδα που ασκείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ως στόχο να εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι το μνημόνιο είναι το αναγκαίο κακό για τη σωτηρία της χώρας. Ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική πρόταση. Η τακτική αυτή είναι συνώνυμη με τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική που είχε διατυπώσει η ιέρεια των ιθαγενών νεοφιλελεύθερων, η Μάργκαρετ Θάτσερ, με την περιβόητη φράση της «there is no alternative».
Με αυτή τη λογική κινούμενος ο Γιώργος Παπανδρέου διατύπωσε τη θέση ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο για τη σωτηρία της χώρας και έθεσε επί της ουσίας το δίλημμα «μνημόνιο ή χάος».
Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ως wannabe πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με βαστάζο τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Έτσι, μαζί διατύπωσαν το δίλημμα «μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ». Ένα δίλημμα που συνοδευόταν από διάφορες τρομοκρατικές προβολές του μέλλοντός μας, οι οποίες ήταν από αιματοχυσία στους δρόμους των πόλεων, κλείσιμο των τραπεζών και κατάσχεση των καταθέσεων μέχρι επιθέσεις και λεηλασίες σε σουπερμάρκετ, έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων. Και βέβαια εκείνοι που δρομολογούσαν την έξοδο από το ευρώ και την επιβολή του χάους και της αναρχίας στη χώρα είχαν πρόσωπο, ήταν οι κακοί, οι αντιμνημονιακοί.
Η στρατηγική της προβολής του μνημονίου ως αναγκαίου κακού για τη σωτηρία της χώρας, η στρατηγική της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης, αποτελεί για τους υποτακτικούς-εκτελεστές των μνημονίων το απόλυτο άλλοθι για την επόμενη μέρα. Και αυτό γιατί πάνω στη λογική του αναγκαίου κακού οικοδομούν το προφίλ του εθνοσωτήρα που παίρνει σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους πολίτες στο όνομα της εξόδου από την κρίση. Του εθνοσωτήρα που, αν και αντιλαμβάνεται ότι ο λαός υποφέρει, αν και κατανοεί ότι τα μέτρα είναι άδικα, κάνει την καρδιά του πέτρα, προδίδει ακόμα και τις αρχές του για το γενικό, συλλογικό καλό, αφού επιλέγει να βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο.

Εθνοσωτήρες vs προδότες
 I-propaganda-tou-fovoi1

Η στρατηγική της έντασης, η σύγκρουση του καλού με το κακό, γιγαντώνεται επικίνδυνα και παίρνει εξαιρετικά επιθετικά χαρακτηριστικά όσο η φτωχοποίηση και απόγνωση των πολιτών μεγαλώνει, όσο τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα γίνονται πιο σκληρά. Έτσι οι αντιμνημονιακοί δεν είναι απλώς οι κακοί, αλλά οι προδότες της χώρας. Οι άνθρωποι που εύχονται την αποτυχία της Ελλάδας, που ποντάρουν στο χάος. Οι άνθρωποι που συγκροτούν το λόμπι της δραχμής και εκτελούν συμβόλαια για να λεηλατήσουν τη χώρα. Η προπαγάνδα που έχει στηθεί γύρω από αυτό το επιχείρημα είναι καθολική και εκτελείται από τα κυβερνητικά στελέχη όσο ψηλά και όσο χαμηλά κι αν βρίσκονται. Ιδού μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις:
–Αντώνης Σαμαράς (3-6-2012), για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»: «Υπάρχει και το λόμπι της δραχμής, που αυτό επιδιώκει! Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά, στη συνέχεια».
–Βαγγέλης Βενιζέλος (9 -3-2012), απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων και θέλετε την καταστροφή της χώρας για να υπάρχετε πολιτικά».
–Γιάννης Στουρνάρας (29-8- 2013): «Όλες οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν τη σωτηρία της χώρας, ενώ αυτοί που δεν θέλουν τη σωτηρία της Ελλάδας είναι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου και οι πρόθυμοι ηλίθιοι».
–Πάρις Κουκουλόπουλος (30-10- 2013), για τον Πάνο Καμμένο: «Εκτελεί ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, την επιστροφή σε ένα νόμισμα, ελληνικό δολάριο, κοινώς δραχμή».
Εν ολίγοις, όσοι βάλλουν κατά του μνημονίου, ακριβώς επειδή νομοτελειακά δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, έχουν εξυφάνει σχέδιο για την καταστροφή της χώρας.

Νοικοκυραίοι vs τρομοκράτες-εγκληματίες
Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας, σύμφωνα με την επικοινωνιακή ομάδα κυρίως της ΝΔ, προβάλλεται επίσης ως η μάχη των νοικοκυραίων κατά των τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους, των εγκληματιών που, σύμφωνα με τους εκτελεστές των μνημονίων, βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου.
Έτσι οι σύγχρονοι κακοί της επιχείρησης του νέου διχασμού, εκτός από αντιμνημονιακοί και προδότες, είναι και τρομοκράτες. Είναι οι κουκουλοφόροι που οπλισμένοι με μολότοφ καίνε την Αθήνα και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών. Είναι εγκληματίες που κινητοποιούν τους εργαζόμενους για να κλείσουν τα λιμάνια και να μπλοκάρουν την οικονομική ζωή του τόπου.
–Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του μνημονιακού ΛΑΟΣ, για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα λιμάνια (2-7-2010): «Τα τελευταία σαράντα χρόνια έχουμε παραχαϊδέψει αυτό το κόμμα και έχουμε δώσει πολιτική ασυλία να κάνει πράγματα που κάνουν οι εγκληματίες, το ΚΚΕ εγκληματεί και όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός».
–Ανακοίνωση ΝΔ (5 -12 2012), ως απάντηση σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».
Οι νοικοκυραίοι του μνημονίου βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους πολέμιους του μνημονίου, που παρουσιάζονται ως άλλοι κουκουλοφόροι της κατοχής: «Οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι, κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο».
–Ανακοίνωση ΝΔ (27-1-2011), απάντηση στις δηλώσεις του Α. Αλαβάνου ότι δεν είναι Έλληνας όποιος εισηγείται την κατάργηση του ασύλου: «Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας. Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη».
–Θεόδωρος Πάγκαλος (29-5-2011), για το κίνημα των Αγανακτισμένων: «Αυτά τα κινήματα δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν: Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν τον δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες».
Η τρικυμία εν κρανίω συνεχίστηκε με την έξοδο του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές μετά την 7η άδεια που του χορηγήθηκε. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στη θητεία της οποίας εξαφανίστηκαν τρεις καταδικασμένοι για τρομοκρατική δράση, αφού είδε από τηλεοράσεως το διάγγελμα Ξηρού, έκανε γαργάρα τις ευθύνες των υπουργών της, Δένδια και Αθανασίου, και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Χριστιανοί vs Άθεοι
Ο θεός Φόβος δεν θα μπορούσε να αφήσει να αλωνίζουν στη χώρα και να απειλούν την ασφάλειά της οι άθεοι, σατανιστές. Γιατί οι αντιμνημονιακοί δεν είναι μόνο προδότες, τρομοκράτες, κουκουλοφόροι, αλλά και άθεοι.
Έτσι το δόγμα-τρίπτυχο ολοκληρώνεται και εν έτει 2014. Απειλούν την Πατρίδα με καταστροφή –με το σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο και το ευρώ–, απειλούν την Οικογένεια καταστρέφοντας και λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών, προσβάλλουν βάναυσα τη Θρησκεία και την ελληνορθόδοξο πίστη διακηρύσσοντας την αθεΐα! Το νέο αστέρι της επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αποκάλυψε μάλιστα και τα δόλια σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των Χριστιανών Ορθόδοξων! Όπως με στόμφο και τσαχπινιά επεσήμανε: «Τη Νέα Δημοκρατία δεν την απασχολεί αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. Αυτό που όμως είναι σοβαρό πολιτικό θέμα είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει μόνον όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι». Βέβαια, ο πρώτος διδάξας είναι ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επέκρινε τους δημοσιογράφους γιατί προεκλογικά δεν ρώτησαν την Αλέκα Παπαρήγα εάν είναι άθεη και δεν έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι είναι άθεη.

το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Hot Doc #45, τον Ιανουάριο του 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου