PS WEB SOLUTION ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!!!: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ SIEMENS!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ SIEMENS!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!

Share This To YourBlog.biz



Πόσο ακριβά επιτέλους, πρέπει να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, αυτόν τον τυχάρπαστο προδότη Σαμαρά; 


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις φορές, αυτό το κάθαρμα ο κομπλεξικός, ο γιος του πλούσιου μπαμπά και του ακόμα πιο πλούσιου πεθερού, ενός ανεύθυνου αλητάμπουρα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα και την παράταξη με την άχρηστη προδοτική παρουσία του, πάνω από 30 χρόνια, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να προδίδει την Ελλάδα. 

Θυμηθείτε: 
Το 1989, όταν ο εφιάλτης Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει τον Αντρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο συμμάχησε με τον Φλωράκη, ο Σαμαράς ανεπάγγελτος, αναιδής νέος τότε, με μόνη «περγαμηνή» την συγκατοίκηση του με τον Τζέφρυ Α. Παπανδρέου, καταλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.


Η εντολή του εφιάλτη, ήταν σαφής: μαζί με τον Κουβέλη , βουλευτή του ΚΚΕ, τότε Υπουργό Δικαιοσύνης,
με πρόσχημα την άρση των συνεπειών του συμμοριτοπόλεμου, ρίχνουν χωρίς ντροπή, χωρίς εθνική μνήμη, σαν γνήσιοι προδότες, γεννήματα ενός εφιάλτη και ενός σφαγέα, χιλιάδες δήθεν «αγωνιστές» ακόμα και αγέννητους (!) στα ασφαλιστικά Ταμεία (ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, κλπ.) και έτσι αρχίζει η αιμορραγία που συνέβαλε σε σημαντικότατο βαθμό, στην σημερινή κατάρρευση. 


Σημειώστε ότι οι ΜΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που δεν κόπηκαν, δεν μειώθηκαν, δεν περιορίστηκαν, δεν ελέγχθηκαν, ήταν αυτές των «αγωνιστών», συντρόφων του σφαγέα. Οι συμμορίτες δικαιώθηκαν! Τα χιλιάδες θύματα τους ΠΟΤΕ! Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε συμβάλλει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σ’ αυτό το ανοσιούργημα και μετρούσε την πρώτη του ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενάντια στην πατρίδα. 




Δύο χρόνια μετά, ο ίδιος προδότης, «εμβαπτίζεται» εκ νέου από τον εφιάλτη Μητσοτάκη, αυτή τη φορά σε Υπουργό Εξωτερικών! Πρώτη και κύρια δουλειά του, να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Αλβανία. Η δεύτερη προδοσία του εκλεκτού αυτού καθάρματος, ήταν γεγονός. Την εξέλιξη της πράξης του Αντώνη Σαμαρά, την γνωρίζετε ήδη.


Τρία χρόνια μετά, ο προδότης, δαγκώνει το χέρι του εφιάλτη που τον εξέθρεψε και μαζεύει τα «φιλαράκια» του, μεταξύ των οποίων και ο Συμπιλίδης και με πρόσχημα –δήθεν- το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο προδότης προχωρά στην τρίτη κατά σειρά, προδοσία σε βάρος της πατρίδας, με τη διαφορά ότι προδίδει και την παράταξη που τον δέχθηκε, σαν γνήσιο κάθαρμα που ήταν και παραμένει.


Ανατρέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του Κόκκαλη και της
ΣΗΜΕΝΣ του Καραβέλα και του Γεωργίου τότε και μετέπειτα του Χριστοφοράκου 
και επαναφέρει το πτώμα (πολιτικό και φυσικό) Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.


Μετά από λίγο καιρό και αφού πρώτα είχε δημιουργήσει την ΠΟΛ.ΑΝ ένα απόκομμα που εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε μέσα σε 3 χρόνια, κατάφερε μια ακόμα προδοτική μαχαιριά, στα σπλάγχνα της πατρίδας, προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στον πεθαμένο Αντρέα, αφού απέτρεψε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. 


Μετά απ’ αυτό, ο προδότης εξαφανίστηκε για 11 χρόνια από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής, μέχρι που ο άλλος προδότης, ο επονομαζόμενος και «μπουχέσας της Ραφήνας», αποφάσισε (μόνος του; 
Αποκλείεται!) να τον επαναφέρει, προκειμένου το παράσιτο της κοινωνίας ο τετράκις προδότης της πατρίδας, να συνεχίσει το άθλιο έργο του. 


Και να! Το κάθαρμα από το παρελθόν θαυματούργησε και πάλι, το 2012 ως Πρόεδρος της παράταξης που χιλιο πρόδοσε και ξεφτίλισε. Η επιμονή του για προσφυγή στις κάλπες στις 6 Μαΐου, ήταν η τελική μαχαιριά στην καρδιά της θνήσκουσας πατρίδας. 


Το κάθαρμα, ο επί 5 φορές προδότης της πατρίδας, πέτυχε δυστυχώς τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την διάλυση της χώρας και την παράδοση της σε κάθε είδους καθάρματα, είτε πολιτικά, είτε οικονομικά. 


1993 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ


Το 1993 ο Μητσοτάκης δίνει άδεια κινητής τηλεφωνίας στην PANAFON, (η INTRACOM είναι μέτοχος), αφήνει όμως απ’ έξω τον ΟΤΕ, απορρίπτει την ψηφιοποίησή του από την Ίντρακομ, ενώ αναθέτει στον Κόκκαλη το ΞΥΣΤΟ.


Διαβάζουμε:


Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 1993
ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και απαίτησε να κατακυρωθεί υπέρ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η επίμαχη προμήθεια του 1.000.000 ψηφιακών του ΟΤΕ παροχών προτού εγκατασταθεί ο «στρατηγικός επενδυτής». 


Ύστερα από έντονη συζήτηση ο Μητσοτάκης δέχτηκε τελικά να ανατεθεί στον Κόκκαλη η νέα παρτίδα ψηφιακών και παρέπεμψε τον Κόκκαλη στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο.


Εκεί όμως έκπληκτος ο Σωκράτης Κόκκαλης άκουσε τον κ. Μάνο να του λέει ότι η προμήθεια αυτή


είναι θέμα του «στρατηγικού επενδύτη» και ότι ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του Μητσοτάκη. 


Έξαλλος, αλλά και πανικόβλητος, ο Σωκράτης Κόκκαλης πηγαίνει πάλι πίσω στον Μητσοτάκη, τον


οποίο ακούει να του λέει: 


«Δυστυχώς δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο διότι ο Μάνος είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Φρόντισε να τον πείσεις εσύ» (βλ εφημερίδα Ελεύθερος της 13/5/1996).




Στη συνεχεία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: 


Στις 31 Αυγούστου 


είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΤΕ με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια του 1.000.000 παροχών, αλλά η συζήτηση αναβάλλεται με εντολή Μητσοτάκη. 


Στις 2 Σεπτεμβρίου,


ο Κόκκαλης επισκέπτεται πάλι το Μάνο, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τον τότε έκδοτη της Απογευματινής και συνεταίρο του στη «Νέα Τηλεόραση» Πάνο Καραγιάννη και ακολουθεί η εξής στιχομυθία: 


«Εμείς, λέει ο Καραγιάννης στον Μάνο σε βοηθήσαμε να εκλεγείς, εμείς σε φέραμε σε αυτή τη θέση. 


Πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεση σου…» (!!!). 


Αλλά, ο Μάνος δεν κάμπτεται: 


«Δεν μπορώ να φορτώσω τον ΟΤΕ με μια τόσο μεγάλη και μακρόχρονη προμήθεια. 
Είμαι εντελώς αντίθετος..»
Έτσι ακούγεται θρασύτατη και κυνική η απάντηση: «Τότε θα ρίξουμε την κυβέρνηση…».


Από τα παραπάνω προκύπτει


δηλαδή πως τον Μητσοτάκη όντως τον έριξαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, μόνο και μόνο όμως επειδή εκείνος ήθελε, όσον τουλάχιστον αφορά το κομμάτι επικοινωνίες,


να εξυπηρετήσει κάποια άλλα δικά του, που είχαν ως μητρική γλώσσα τα γιαπωνέζικα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.


Χρήσιμο εδώ να αναφερθεί η επισήμανση που είχε κάνει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Ζίμενς (με πρόεδρο τον Ιωσήφ Βαλυράκη, για να μην ξεχνάμε το δούλεμα που μας κάνει το πολιτικό μας σύστημα): 


Το 1993 επεβλήθη το άνοιγμα των αγορών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εκτός από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία (σ.σ.: pigs), στους οποίους εδόθη μία παράταση μέχρι 1/1/1998. (κατάθεση)




Υ.Γ 
Οι Άραβες λένε: «Άπαξ προδότης, για πάντα προδότης». Άραγε θα είναι αυτή η εσχάτη προδοσία του Αντώνη Σαμαρά; Άραγε θα πληρώσει το κάθαρμα; 





Εμπλέκουν και τον Σαμαρά στην υπόθεση Siemens


Με έγγραφο που έφερε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής, Βασίλης Κεκέρογλου, επιχειρείται η εμπλοκή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση SIEMENS. 


Το έγγραφο αφορά σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον εξ αγχιστείας συγγενή του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας SIEMENS. 


Το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2005 και ώρα 20:35 και εστάλη σε προσωπικό λογαριασμό με την επωνυμία samaras@europarl.eu.int. Το διάστημα εκείνο, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ευρωβουλευτής.








To επίμαχο e-mail


Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αφορά σε επαγγελματική εκκρεμότητα του Ευάγγελου Σέκερη με τη γερμανική εταιρεία και ζητείται η παρέμβαση του σημερινού αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διευθέτησή της.


Ο Ευάγγελος Σέκερης, αφού προηγουμένως εξηγεί με λεπτομέρειες τη διάσταση της επαγγελματικής του εκκρεμότητας, καταλήγει στο μήνυμα του ως εξής: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (εννοεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει».


Η αναφορά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθίσταται σαφής από την αρχή του ηλεκτρονικού μηνύματος.


Ο Βασίλης Κεκέρογλου έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Σέκερης. 


Η προσωπική αλληλογραφία Σέκερη-Χριστοφοράκου


Από τα όσα αποκαλύπτονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ευάγγελου Σέκερη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, «συγγενικό πρόσωπο» του πρώτου επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα της Siemens, ζητώντας του επί της ουσίας επαγγελματικό «ρουσφέτι».






Στο e-mail αναγράφεται επί λέξει:



«Χωρίς δική μου παρέμβαση αλλά μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον της οικογένειάς μου, υπήρξε, όπως γνωρίζω, τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό μου πρόσωπο, που, όπως μου είπε, σας έθεσε θέματα τα οποία και εγώ σας έχω κατά καιρούς αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές μου και που έχουν σχέση με τη λειτουργική μου δράση στην Εταιρεία ως στέλεχος πρώτης γραμμής και όχι ως απλού κομπάρσου».


Σύμφωνα με το e-mail που έχει ημερομηνία αποστολής την 30η Οκτωβρίου του 2005 (δεν είναι απολύτως ευδιάκριτη η χρονολογία) αναφέρεται ότι από την τηλεφωνική επικοινωνία του συγγενικού προσώπου του κ. Σέκερη (πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά) προκύπτει ότι ο Χριστοφοράκος δεν έχει εμπιστοσύνη στην εχεμύθεια του Σέκερη και γι' αυτό δεν έχει προχωρήσει η μισθολογική και λειτουργική του αναβάθμιση.


Ο Σέκερης υπεραμύνεται του εαυτού του στην επιστολή, λέγοντας:


«Σας υπενθυμίζω ότι ήμουνα βασικός χειριστής των Προμηθειών με τον ΟΤΕ ως επίσης και των Προγραμματικών Συμφωνιών και βεβαίως όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της Εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω κάτι που να βάλει εναντίον των συμφερόντων της».


«Μετά τους “επιπλοποιούς” ήρθε η σειρά των ”μπατζανάκηδων”. 


Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Νεράντζης, εκ μέρους των Βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, δήλωσε για το ζήτημα: 


«Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κύριο Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της Επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e- mail. 


Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ιδίου του κυρίου Σαμαρά, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. 


Τίποτε, λοιπόν, το καινούργιο δεν προσθέτει το email σε όσα είναι ήδη γνωστά. 


Απλώς δείχνει ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες.


Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκης, έχει δηλώσει ότι: ”πάντως εδώ μας κατετέθη ότι η επικοινωνία του κ. Σέκερη, συγγενή του κ. Σαμαρά και δεν είχε καμία σχέση -βάσει της εικόνας που έχουμε στην Επιτροπή μας- με το αντικείμενο που διερευνούμε”».




Πόσο ακριβά επιτέλους, πρέπει να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, αυτόν τον τυχάρπαστο προδότη Σαμαρά; 


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις φορές, αυτό το κάθαρμα ο κομπλεξικός, ο γιος του πλούσιου μπαμπά και του ακόμα πιο πλούσιου πεθερού, ενός ανεύθυνου αλητάμπουρα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα και την παράταξη με την άχρηστη προδοτική παρουσία του, πάνω από 30 χρόνια, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να προδίδει την Ελλάδα. 

Θυμηθείτε: 
Το 1989, όταν ο εφιάλτης Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει τον Αντρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο συμμάχησε με τον Φλωράκη, ο Σαμαράς ανεπάγγελτος, αναιδής νέος τότε, με μόνη «περγαμηνή» την συγκατοίκηση του με τον Τζέφρυ Α. Παπανδρέου, καταλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.


Η εντολή του εφιάλτη, ήταν σαφής: μαζί με τον Κουβέλη , βουλευτή του ΚΚΕ, τότε Υπουργό Δικαιοσύνης,
με πρόσχημα την άρση των συνεπειών του συμμοριτοπόλεμου, ρίχνουν χωρίς ντροπή, χωρίς εθνική μνήμη, σαν γνήσιοι προδότες, γεννήματα ενός εφιάλτη και ενός σφαγέα, χιλιάδες δήθεν «αγωνιστές» ακόμα και αγέννητους (!) στα ασφαλιστικά Ταμεία (ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, κλπ.) και έτσι αρχίζει η αιμορραγία που συνέβαλε σε σημαντικότατο βαθμό, στην σημερινή κατάρρευση. 


Σημειώστε ότι οι ΜΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που δεν κόπηκαν, δεν μειώθηκαν, δεν περιορίστηκαν, δεν ελέγχθηκαν, ήταν αυτές των «αγωνιστών», συντρόφων του σφαγέα. Οι συμμορίτες δικαιώθηκαν! Τα χιλιάδες θύματα τους ΠΟΤΕ! Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε συμβάλλει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σ’ αυτό το ανοσιούργημα και μετρούσε την πρώτη του ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενάντια στην πατρίδα. 




Δύο χρόνια μετά, ο ίδιος προδότης, «εμβαπτίζεται» εκ νέου από τον εφιάλτη Μητσοτάκη, αυτή τη φορά σε Υπουργό Εξωτερικών! Πρώτη και κύρια δουλειά του, να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Αλβανία. Η δεύτερη προδοσία του εκλεκτού αυτού καθάρματος, ήταν γεγονός. Την εξέλιξη της πράξης του Αντώνη Σαμαρά, την γνωρίζετε ήδη.


Τρία χρόνια μετά, ο προδότης, δαγκώνει το χέρι του εφιάλτη που τον εξέθρεψε και μαζεύει τα «φιλαράκια» του, μεταξύ των οποίων και ο Συμπιλίδης και με πρόσχημα –δήθεν- το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο προδότης προχωρά στην τρίτη κατά σειρά, προδοσία σε βάρος της πατρίδας, με τη διαφορά ότι προδίδει και την παράταξη που τον δέχθηκε, σαν γνήσιο κάθαρμα που ήταν και παραμένει.


Ανατρέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του Κόκκαλη και της
ΣΗΜΕΝΣ του Καραβέλα και του Γεωργίου τότε και μετέπειτα του Χριστοφοράκου 
και επαναφέρει το πτώμα (πολιτικό και φυσικό) Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.


Μετά από λίγο καιρό και αφού πρώτα είχε δημιουργήσει την ΠΟΛ.ΑΝ ένα απόκομμα που εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε μέσα σε 3 χρόνια, κατάφερε μια ακόμα προδοτική μαχαιριά, στα σπλάγχνα της πατρίδας, προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στον πεθαμένο Αντρέα, αφού απέτρεψε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. 


Μετά απ’ αυτό, ο προδότης εξαφανίστηκε για 11 χρόνια από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής, μέχρι που ο άλλος προδότης, ο επονομαζόμενος και «μπουχέσας της Ραφήνας», αποφάσισε (μόνος του; 
Αποκλείεται!) να τον επαναφέρει, προκειμένου το παράσιτο της κοινωνίας ο τετράκις προδότης της πατρίδας, να συνεχίσει το άθλιο έργο του. 


Και να! Το κάθαρμα από το παρελθόν θαυματούργησε και πάλι, το 2012 ως Πρόεδρος της παράταξης που χιλιο πρόδοσε και ξεφτίλισε. Η επιμονή του για προσφυγή στις κάλπες στις 6 Μαΐου, ήταν η τελική μαχαιριά στην καρδιά της θνήσκουσας πατρίδας. 


Το κάθαρμα, ο επί 5 φορές προδότης της πατρίδας, πέτυχε δυστυχώς τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την διάλυση της χώρας και την παράδοση της σε κάθε είδους καθάρματα, είτε πολιτικά, είτε οικονομικά. 


1993 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ


Το 1993 ο Μητσοτάκης δίνει άδεια κινητής τηλεφωνίας στην PANAFON, (η INTRACOM είναι μέτοχος), αφήνει όμως απ’ έξω τον ΟΤΕ, απορρίπτει την ψηφιοποίησή του από την Ίντρακομ, ενώ αναθέτει στον Κόκκαλη το ΞΥΣΤΟ.


Διαβάζουμε:


Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 1993
ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και απαίτησε να κατακυρωθεί υπέρ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η επίμαχη προμήθεια του 1.000.000 ψηφιακών του ΟΤΕ παροχών προτού εγκατασταθεί ο «στρατηγικός επενδυτής». 


Ύστερα από έντονη συζήτηση ο Μητσοτάκης δέχτηκε τελικά να ανατεθεί στον Κόκκαλη η νέα παρτίδα ψηφιακών και παρέπεμψε τον Κόκκαλη στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο.


Εκεί όμως έκπληκτος ο Σωκράτης Κόκκαλης άκουσε τον κ. Μάνο να του λέει ότι η προμήθεια αυτή


είναι θέμα του «στρατηγικού επενδύτη» και ότι ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του Μητσοτάκη. 


Έξαλλος, αλλά και πανικόβλητος, ο Σωκράτης Κόκκαλης πηγαίνει πάλι πίσω στον Μητσοτάκη, τον


οποίο ακούει να του λέει: 


«Δυστυχώς δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο διότι ο Μάνος είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Φρόντισε να τον πείσεις εσύ» (βλ εφημερίδα Ελεύθερος της 13/5/1996).




Στη συνεχεία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: 


Στις 31 Αυγούστου 


είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΤΕ με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια του 1.000.000 παροχών, αλλά η συζήτηση αναβάλλεται με εντολή Μητσοτάκη. 


Στις 2 Σεπτεμβρίου,


ο Κόκκαλης επισκέπτεται πάλι το Μάνο, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τον τότε έκδοτη της Απογευματινής και συνεταίρο του στη «Νέα Τηλεόραση» Πάνο Καραγιάννη και ακολουθεί η εξής στιχομυθία: 


«Εμείς, λέει ο Καραγιάννης στον Μάνο σε βοηθήσαμε να εκλεγείς, εμείς σε φέραμε σε αυτή τη θέση. 


Πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεση σου…» (!!!). 


Αλλά, ο Μάνος δεν κάμπτεται: 


«Δεν μπορώ να φορτώσω τον ΟΤΕ με μια τόσο μεγάλη και μακρόχρονη προμήθεια. 
Είμαι εντελώς αντίθετος..»
Έτσι ακούγεται θρασύτατη και κυνική η απάντηση: «Τότε θα ρίξουμε την κυβέρνηση…».


Από τα παραπάνω προκύπτει


δηλαδή πως τον Μητσοτάκη όντως τον έριξαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, μόνο και μόνο όμως επειδή εκείνος ήθελε, όσον τουλάχιστον αφορά το κομμάτι επικοινωνίες,


να εξυπηρετήσει κάποια άλλα δικά του, που είχαν ως μητρική γλώσσα τα γιαπωνέζικα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.


Χρήσιμο εδώ να αναφερθεί η επισήμανση που είχε κάνει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Ζίμενς (με πρόεδρο τον Ιωσήφ Βαλυράκη, για να μην ξεχνάμε το δούλεμα που μας κάνει το πολιτικό μας σύστημα): 


Το 1993 επεβλήθη το άνοιγμα των αγορών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εκτός από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία (σ.σ.: pigs), στους οποίους εδόθη μία παράταση μέχρι 1/1/1998. (κατάθεση)




Υ.Γ 
Οι Άραβες λένε: «Άπαξ προδότης, για πάντα προδότης». Άραγε θα είναι αυτή η εσχάτη προδοσία του Αντώνη Σαμαρά; Άραγε θα πληρώσει το κάθαρμα; 





Εμπλέκουν και τον Σαμαρά στην υπόθεση Siemens


Με έγγραφο που έφερε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής, Βασίλης Κεκέρογλου, επιχειρείται η εμπλοκή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση SIEMENS. 


Το έγγραφο αφορά σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον εξ αγχιστείας συγγενή του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας SIEMENS. 


Το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2005 και ώρα 20:35 και εστάλη σε προσωπικό λογαριασμό με την επωνυμία samaras@europarl.eu.int. Το διάστημα εκείνο, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ευρωβουλευτής.








To επίμαχο e-mail


Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αφορά σε επαγγελματική εκκρεμότητα του Ευάγγελου Σέκερη με τη γερμανική εταιρεία και ζητείται η παρέμβαση του σημερινού αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διευθέτησή της.


Ο Ευάγγελος Σέκερης, αφού προηγουμένως εξηγεί με λεπτομέρειες τη διάσταση της επαγγελματικής του εκκρεμότητας, καταλήγει στο μήνυμα του ως εξής: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (εννοεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει».


Η αναφορά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθίσταται σαφής από την αρχή του ηλεκτρονικού μηνύματος.


Ο Βασίλης Κεκέρογλου έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Σέκερης. 


Η προσωπική αλληλογραφία Σέκερη-Χριστοφοράκου


Από τα όσα αποκαλύπτονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ευάγγελου Σέκερη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, «συγγενικό πρόσωπο» του πρώτου επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα της Siemens, ζητώντας του επί της ουσίας επαγγελματικό «ρουσφέτι».






Στο e-mail αναγράφεται επί λέξει:



«Χωρίς δική μου παρέμβαση αλλά μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον της οικογένειάς μου, υπήρξε, όπως γνωρίζω, τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό μου πρόσωπο, που, όπως μου είπε, σας έθεσε θέματα τα οποία και εγώ σας έχω κατά καιρούς αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές μου και που έχουν σχέση με τη λειτουργική μου δράση στην Εταιρεία ως στέλεχος πρώτης γραμμής και όχι ως απλού κομπάρσου».


Σύμφωνα με το e-mail που έχει ημερομηνία αποστολής την 30η Οκτωβρίου του 2005 (δεν είναι απολύτως ευδιάκριτη η χρονολογία) αναφέρεται ότι από την τηλεφωνική επικοινωνία του συγγενικού προσώπου του κ. Σέκερη (πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά) προκύπτει ότι ο Χριστοφοράκος δεν έχει εμπιστοσύνη στην εχεμύθεια του Σέκερη και γι' αυτό δεν έχει προχωρήσει η μισθολογική και λειτουργική του αναβάθμιση.


Ο Σέκερης υπεραμύνεται του εαυτού του στην επιστολή, λέγοντας:


«Σας υπενθυμίζω ότι ήμουνα βασικός χειριστής των Προμηθειών με τον ΟΤΕ ως επίσης και των Προγραμματικών Συμφωνιών και βεβαίως όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της Εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω κάτι που να βάλει εναντίον των συμφερόντων της».


«Μετά τους “επιπλοποιούς” ήρθε η σειρά των ”μπατζανάκηδων”. 


Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Νεράντζης, εκ μέρους των Βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, δήλωσε για το ζήτημα: 


«Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κύριο Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της Επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e- mail. 


Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ιδίου του κυρίου Σαμαρά, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. 


Τίποτε, λοιπόν, το καινούργιο δεν προσθέτει το email σε όσα είναι ήδη γνωστά. 


Απλώς δείχνει ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες.


Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκης, έχει δηλώσει ότι: ”πάντως εδώ μας κατετέθη ότι η επικοινωνία του κ. Σέκερη, συγγενή του κ. Σαμαρά και δεν είχε καμία σχέση -βάσει της εικόνας που έχουμε στην Επιτροπή μας- με το αντικείμενο που διερευνούμε”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου