PS WEB SOLUTION ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!!!: ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...Καθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα ΔΕΝ είναι τυχαία!

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...Καθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα ΔΕΝ είναι τυχαία!

Share This To YourBlog.bizΓράφω για την ενημέρωση διαφόρων που έχουν πέσει θύματα της αριστερής προπαγάνδας που μονοπωλεί τα πάντα επί 30 χρόνια και έμαθαν σχεδόν όλοι ότι οι δοσίλογοι της κατοχής ήταν ....δεξιοί και παράλληλα οι κομμουνιστές οι ...μόνοι αντιστασιακοί. Τόνισα ότι οι κομμουνιστές επειδή δεν πιστεύουν στην έννοια της πατρίδας ΟΥΤΕ ήθελαν, ΟΥΤΕ έκαναν, ΟΥΤΕ μπορούσαν να κάνουν αντίσταση. Μπορεί πχ. ένας μπαλωματής (στην πραγματικότητα τεμπέλης), που στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας κομμουνιστής και αυτοδίδακτος καπετάνιος, να γνωρίζει περί πολέμου όσα μπορεί να ξέρει ένας αξιωματικός που έφαγε με το τσουβάλι τους πολέμους της Ελλάδος; Έγιναν πολλές αντιστασιακές  οργανώσεις με μόνιμους αξιωματικούς αλλά το ΚΚΕ τις εξόντωσε ΟΛΕΣ, ως προδοτικές. Πχ τον Ψαρρό, τον Ελληνικό Στρατό στην Πελοπόννησο, την ΠΑΟ κτλ. Αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά. Μόνιμοι αξιωματικοί στον ΕΛΑΣ πήγαν κάποιοι κομπλεξικοί που τους έταξαν ότι από ....αρβυλοφύλακες θα τους έκαναν .....στρατηγούς!! Η μήπως λέω ψέματα; Ο αρχηγός τους ο Συνταγματάρχης Σαράφης που σε μια νύχτα τον βάφτισαν στρατηγό, είχε δώσει όλη και όλη μια αψιμαχία το 1919. Από τότε είχε να πιάσει όπλο στα χέρια του!!!.
Κατ’ αρχήν επί κατοχής δεν υπήρχαν κόμματα ΚΕΝΤΡΟΥ και ΔΕΞΙΑΣ διότι τα είχε διαλύσει νωρίτερα ο Μεταξάς. Μόνο ΚΚΕ υπήρχε που ανασυγκροτήθηκε μέσα στην Κατοχή από τους απολυμένους εξόριστους. Συνεπώς γιατί λένε ότι πρόδωσαν οι δεξιοί; Απλούστατα συνεργάτες των Γερμανών ήταν διάφορα μεμονωμένα άτομα που κανείς δεν ξέρει σε τι θεό πίστευαν. Γιατί λοιπόν πρόδωσε η συνεργάστηκε με τους Γερμανούς η ανύπαρκτη ως κόμμα.....Δεξιά; Ευθύνεται αν μεμονωμένα άτομα που επαναλαμβάνω, δεν ήξεραν σε τι θεό πίστευαν και συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Που το βρήκαν;
Το περιοδικό Λαβύρινθος, Τεύχος Φεβρουαρίου 2004 παραθέτει αρκετούς οικονομικούς δοσίλογους. Ξεχωρίζουν πολλές προσωπικότητες. Θα σταθώ σε μια: Στον Άγγελο Αγγελόπουλο που έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του ΕΑΜ του βουνού.
Η γνωστή επίσης σοσιαλίστρια;;;; Μελίνα Μερκούρη ήταν συνεργάτης τους. Και ο θείος της Γεώργιος Μερκούρης υπό την προστασία του οποίου ζούσε. Αυτός ήταν αρχηγός του «Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος» και με αυτή την ιδιότητα ήταν επί κατοχής Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ενώ η Μελίνα κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όταν οι πάντες πέθαιναν της πείνας. Λέει  στα απομνημονεύματα της ότι παντρεύτηκε ένα μαυραγορίτη. Δεν λέει βέβαια ότι ΤΟΥΣ άρεσαν και οι ευσταλείς Γερμανοί αξιωματικοί.
Άλλος συνεργάτης ήταν γυναικολόγος Γρ. Λαμπράκης! (Ο γνωστός ειρηνιστής) το δεξί χέρι του κατοχικού πρωθυπουργού και κατ' εξοχή γερμανόφιλου γυναικολόγου Κων. Λογοθετόπουλου. Πολλά αναφέρει για αυτό το θέμα ένα περιοδικό της Γυναικολογικής Εταιρείας πριν 2 - 3 χρόνια.
Ένας επίσης συνομιλητής του κατοχικού πρωθυπουργού (άρα σύμφωνα με το ΚΚΕ προδότης) ήταν και ο κομμουνιστής Δημ. Γληνός. Που ζητούσε και ρουσφέτια από τον Ράλλη!! Πχ ποιον να βάλει ο Ράλλης διοικητή αστυνομίας κτλ και εν μέρει τα κατάφερνε. Αυτός ήταν φίλος κάποιου Βουλπιώτη που ήταν ο κύριος εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας για αυτό τον πρώτο καιρό τα τάγματα δεν τα έλεγαν Ράλληδες αλλά Βουλπιώτηδες. Ο Βουλπιώτης, μεγάλος παράγοντας της εποχής, Γερμανόφιλος, είχε παντρευτεί την κόρη του SIEMENS και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 101 ετών.!!
Σαν κόμμα το ΚΚΕ υπέγραψε πολλές συμφωνίες φιλίας μη επιθέσεως με τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους. Τις συμφωνίες με τους Βουλγάρους τις ονομάζει συνεργασία εναντίον ...Ελλήνων προδοτών. Έχω αρκετές τέτοιες στα χέρια μου που έδωσαν στην δημοσιότητα ακόμα και κομμουνιστές. Μια μπορείτε να θαυμάσετε εδώ
Ένας δάσκαλος επίσης καταδικάστηκε για δοσιλογισμό. Ο Μιχ. Παπαμαύρος, που πρόσφατα τον ανακήρυξαν οι αριστεροί ως ....υπόδειγμα παιδαγωγού. Αυτός αφού έκανε διάφορες συνεργασίες με τους Γερμανούς στο τέλος της κατοχής όπως σχεδόν ΟΛΟΙ οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες πήγε στο ΕΑΜ. Άνοιξε μια …παιδαγωγική σχολή στην ελεγχόμενη από το ΚΚΕ Ευρυτανία που σε αμόρφωτους μετά από τρίμηνη προπαγάνδα έδινε πτυχία ....δασκάλου. Έβγαλε μάλιστα και αναγνωστικό του ΕΑΜ όπου τα παιδάκια στις ΕΑΜοκρατούμενες περιοχές μάθαιναν το «Θάνατος στους συνεργάτες του κατακτητή». Όταν δικάστηκε, το δικαστήριο δοσιλόγων δυστυχώς, δεν έλαβε υπ όψιν του αυτά τα συνθήματα του και τον καταδίκασε μόνο σε 6,5 χρόνια φυλάκισης. Μόλις αποφυλακίστηκε πήγε στην ΕΔΑ και το έπαιζε αντιστασιακός που τον ...κυνήγησε η …δεξιά. Οι εφημερίδες όμως της εποχής που παρακολούθησαν την δίκη άλλα λένε.
Άλλος συνεργάτης ήταν ο Μανόλης Μανωλέας: Προπολεμικός βουλευτής του ΚΚΕ. Και ο Τύριμος εξέχων τότε στέλεχος του ΚΚΕ. Ακόμα Ο Βιδάλης συντάκτης του Ριζοσπάστη. Που υποστήριζε μόλις μπήκαν οι Γερμανοί σύμμαχοι τότε των Σοβιετικών ότι: «Θα εφαρμόσουν …σοσιαλισμό στην Ελλάδα άρα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους». Και πολλοί άλλοι που, είναι η αλήθεια έδρασαν μεμονωμένα ΟΧΙ σαν κόμμα.
Σαν κόμμα το ΚΚΕ όπως ανάφερα προηγουμένως υπόγραψε πολλές συμφωνίες φιλίας, μη επιθέσεως με τους Γερμανούς και Βούλγαρους. Τα σύμφωνα με τους Βούλγαρους τα θεωρεί συνεργασία εναντίον ...Ελλήνων προδοτών. Έχω κάποιες τέτοιες συμφωνίες στα χέρια μου.
Είναι γνωστό επίσης ότι μαζί με τους Γερμανούς μπήκαν και οι Βούλγαροι στην Ανατολική Μακεδονία όπου είχαν βέβαια και εδαφικές διεκδικήσεις. Οι κομμουνιστές, σαν κόμμα, συνεργάστηκαν με αυτούς καθ όλη την διάρκεια της Κατοχής. Και θα ξέρετε βέβαια ότι τα ποιο πολλά θύματα 50.000 νεκρούς και 50.000 εξορισμένους σε καταναγκαστικά έργα τα έκαναν οι Βούλγαροι σύμμαχοι του ΚΚΕ. Τουλάχιστον έτσι λένε τα αρχεία τους (των Βουλγάρων) . Δεν τα λέει μόνο η δεξιά δηλαδή.
Μόλις μπήκαν οι Γερμανοί πήγε στην Ακροναυπλία ο Βούλγαρος Γραμματέας της πρεσβείας των Αθηνών μαζί με έναν επικεφαλής μιας μυστικής Γερμανικής υπηρεσίας. Εκεί βρήκαν φυλακισμένους κομμουνιστές που ενώ μπορούσαν μέσα στον γενικό χαμό να δραπετεύσουν δεν το έκαναν. Δεν το έκαναν διότι περίμεναν τους σύμμαχους τους Γερμανούς τότε να τους αποφυλακίσουν. 27 λοιπόν στελέχη του ΚΚΕ Σλαβομακεδόνες μαζί με τον Γενικό τους Γραμματέα έκαναν δήλωση ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ υπήκοοι και αποφυλακίστηκαν. Αμέσως πήγαν στην Μακεδονία και στελέχωσαν τον ....Εθνικοαπελευθερωτικό ΕΛΑΣ. Ήταν ανάμεσά τους και ο Τζήμας, ο κατοπινός  Καπετάν Σαμαρινιώτης. Αρκετοί από αυτούς δημιούργησαν την «Βουλγαρική λέσχη Θεσσαλονίκης» που τόσα εγκλήματα έκανε σε βάρος των Ελλήνων. Για να καταλάβετε τι εννοώ, είναι σαν εκείνη την εποχή  Γερμανόφιλοι των Αθηνών να δημιουργούσαν λέσχη Ελληνογερμανικής φιλίας. Δεν θα ήταν προδότες; Γιατί λοιπόν να μην είναι προδότες όσοι δημιούργησαν αυτή την Βουλγαρική λέσχη; Γιατί οι  ...προοδευτικές δυνάμεις κάνουν σήμερα .…γαργάρα αυτή την υπόθεση και τόσες άλλες;
Για να δείτε πως παραχαράσσεται η ιστορία. Ένας Γερμανός σύμβουλος ονόματι Ρόναλντ Χάμπε. (Στην Ελλάδα είχε τα ψευδώνυμο Βέμπερ και ήταν πολιτικός σύμβουλος του Γερμανού διοικητή κατοχής Φέλμυ) μίλησε το 1954 στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Είπε πολλά. Αποκάλυψε με ποιους συνεργαζόταν στην Αθήνα επί κατοχής. Το 1/4 της ομιλίας του αναφερόταν σε πολιτική συνεργασία με διάφορους. Ένας αριστερός «αντικειμενικός» ιστορικός βασιζόμενος στην ομιλία αυτή λέει:«Να οι αποδείξεις! Οι δεξιοί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς»! Ε, λοιπόν έχω όλη την ομιλία του, όχι σε Ελληνικό πανεπιστήμιο που τα πάντα τα σκιάζει η αριστερή φοβέρα και χολέρα, αλλά στην Χαϊδελβέργη. Τα 3/4 της ομιλίας αναφέρονται σε συνεργασία (Πολύ χοντρή μάλιστα) με το ΕΑΜ, ΚΚΕ. Απεκάλυψε μάλιστα ότι είχαν πράκτορες και στο Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ και μάθαιναν τα πάντα. Λογικό δεν είναι σύντροφοι; Υπερδύναμη της εποχής ήταν η Γερμανία μπορούσαν να τα βάλουν μαζί τους …οι κατσαπλιάδες άσχετοι με αυτά έστω και αν το ήθελαν; Έχω έγγραφη συμφωνία  ΚΚΕ και Γερμανών που δείχνει ότι από τον Ιούλιο του 1944 και μετά οι Γερμανοί ειδοποιούσαν αν επρόκειτο να γίνουν που και πότε μπλόκα, ώστε να φύγουν τα στελέχη του ΚΚΕ. Σε αντάλλαγμα βέβαια οι ΕΑΜίτες να μην ενοχλούν τα κατοχικά στρατεύματα. Και όπως λέει ο Γερμανός αξιωματικός εκτός λίγων εξαιρέσεων η συμφωνία τηρήθηκε.
Ποιοι λοιπόν ήταν οι δοσίλογοι; Δεν σημαίνει ότι επειδή κάνουν ασύστολη προπαγάνδα και έκαψαν όσα βιβλία μπορούσαν οι κομμουνιστές ότι εξαφάνισαν τα στοιχεία. Τα στοιχεία υπάρχουν και σε ενοχλητικό βαθμό μάλιστα ειδικά τώρα που οι τέως ανατολικοί έδωσαν τα πάντα στην δημοσιότητα.


ΟΙ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ


Γύρω από τον Μπουραντά υπάρχει ένας μύθος που κυκλοφορούσε επί κατοχής από την κομμουνιστική προπαγάνδα και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.. Έλεγε λοιπόν ο μύθος: Οι Μπουραντάδες ήταν 5 αδέρφια και έμεναν στο Παγκράτι. Η κύρια τροφή τους ήταν το αίμα. Έπιαναν οποίον περνούσε από τον δρόμο, τον έσφαζαν και έπιναν το αίμα του. Για αυτό «επιτακτικό» καθήκον των «λαϊκών δυνάμεων» ήταν να εξοντώσουν αυτά τα καθάρματα. Ποια είναι η αλήθεια; Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μπουραντάς ήταν επί κατοχής αρχηγός του μηχανοκίνητου Σώματος. Επειδή σε διάφορες συνοικίες εγκάθετοι του ΚΚΕ κυρίως οι δολοφόνοι της ΟΠΛΑ έκαναν δολοφονίες, ληστείες και άλλες «απελευθερωτικές» ενέργειες επενέβαινε το μηχανοκίνητο σώμα να επιβάλει την τάξη και πολλές φορές την επέβαλε, προς μεγάλη ανακούφιση του λαού, ΟΧΙ όμως και των δολοφόνων του ΚΚΕ. Εξ ου και το μίσος μαζί του.
 
Ο Μπουραντάς

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Για το μπλόκο της Κοκκινιάς (Νίκαιας) και την δολοφονία 140 αθώων: Εκεί οι Γερμανοί εξεμάνησαν διότι προβοκατόρικα σκότωσαν οι ΕΛΑΣίτες  έναν Γερμανό λοχαγό, ενώ ήξεραν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει. Έκαναν τη πράξη αυτή, αλλά ΔΕΝ είχαν το θάρρος να δώσουν μάχη να γλιτώσουν τους Κοκκινιώτες. Απλώς έκαναν την πράξη τους και ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. Αργότερα σκότωσαν και δυο κουκουλοφόρους προδότες. Τους έβγαλαν τις κουκούλες. Ήταν οι Μπαντρώνης και Λυκουρέζος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Κοκκινιάς. (Αφού θέλετε ονόματα …αντιστασιακών κομμουνιστών, νάτα !!)

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ   Ε.Δ.Α.

 Παρουσιάζουμε τα πορτραίτα μερικών άλλων εκ των εκλεκτών στελεχών της ΕΔΑ τα όποια ευθύνονται δι' άλλου είδους εγκλήματα και συγκεκριμένα δια το έγκλημα της εθνοπροδοτικής συνεργασίας μετά των κατακτητών εχθρών της Ελλάδος. Οι δοσίλογοι ούτοι ηγέτες της ΕΔΑ είναι οι εξής:
1.  Κων/νος Κωνσταντάρας. Ούτος κατά την κατοχή προσχώρησε εις του ΕΛΑΣ και διετέλεσε διοικητής της 8ης Μεραρχίας τούτου η οποία έδρασε εις την περιοχή του Παγγαίου. Ως μέραρχος του ΕΛΑΣ υπέγραψε σύμφωνο μετά των Βουλγαρικών αρχών κατοχής προς αμοιβαία συνδρομή ΕΛΑΣ και Βουλγάρων εις τον κοινό αγώνα των εναντίον των εθνικοφρόνων Ελλήνων.
Εφαρμόζοντας την συμφωνία μετά των Βουλγάρων ο σημερινός βουλευτής της ΕΔΑ, εξέδωσε την 6ην Σεπτεμβρίου 1944 διαταγή προς τις υπ' αυτόν μονάδες του ΕΛΑΣ να μη κτυπηθούν οι Βούλγαροι αλλά οι εθνικόφρονες Έλληνες.
Πράγματι ο Κωνσταντάρας εξόντωσε τον συνταγματάρχη Αβδέλλα και άλλους 360 Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν εναντίον των Βουλγάρων κατακτητών. Επίσης ο ίδιος ενέκρινε την υπό τίνος καπετάν Πέτρου εκτέλεση 110 Ελλήνων πατριωτών υπηρετούντων εις τις εθνικές αντάρτικες ομάδας του Φωστερίδη (Τσαούς Αντών) και αιχμαλωτισθέντων από τον ΕΛΑΣ,
Το Σεπτέμβριο του 1944 μετά την είσοδο των Ρώσων εις την Βουλγαρία και την αλλαγή του βουλγάρικου καθεστώτος ο Κωνσταντάρας εισελθών επί κεφαλής των δυνάμεων του ΕΛΑΣ εις την Καβάλα δεν κτύπησε τους Βουλγάρους αλλάσυναδελφώθηκε με αυτούς με αποτέλεσμα να επιβληθεί εις την πόλη κοινή Εαμο-βουλγαρική κατοχή. Ο Κωνσταντάρας φωτογραφήθηκε τότε με τους εκπροσώπους των βουλγαρικών αρχών κατοχής. Την φωτογραφία ταύτη δημοσίευσε ή αθηναϊκή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Ό Κωνσταντάρας υπέβαλε μήνυση εναντίον της, αλλά το Κακουργιοδικείου Αθηνών αθώωσε την εφημερίδα διότι παραδέχθηκε ότι πράγματι ο βουλευτής της ΕΔΑ συνεργάστηκε με τους βουλγάρους επιδρομείς.
2.  Σ. Χατζηδημητρίου. Ούτος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ εις τις εκλογές του  1958.  Ιδού τώρα τι γράφει γι' αυτόν η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» εις το φύλλο της, της 23ης Μαρτίου  1945 και εις την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο «Αποκαλυπτήρια αρχαιοκαπήλων. Ο Χατζηδημητρίου, λοχαγός των καραμπινιέρων. Δέκα συντριπτικές καταγγελίες».
Στην επίσημη τελετή για τη γιορτή θα μετάσχει και αντιπροσωπεία από τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.
Αυτό σημαίνει ότι την εργατική τάξη θα εκπροσωπήσουν οι πράκτορες του εχθρού Σίμος Χατζηδημητρίου, Τσιάκος και Σια.
Η πρόκληση αυτή μας αναγκάζει να φέρουμε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των λυμεώνων αυτών της εργατικής τάξης.
  1. Το 1930 ο Χατζηδημητρίου κρατήθηκε για κλοπή στα 15ον Αστυνομικό Τμήμα.
2.      Το 1935 ο Χατζηδημητρίου κατηγορήθηκε για εκβιασμό και φυγοδικούσε μέχρι το 1936 οπότε πρόσφερε τις υπηρεσίες του με τον τίτλο «Βασανιστής Α΄» για την συστηματική δίωξη των αντιφασιστών εργατών.
3.      Το 1941 κολλάει στον αστερισμό τον Γ. Ράιχ και χάνει χρυσές δουλειές. Μαζί με τον Τσιάκο, ο ένας πρόεδρος τον 'Εργατικού Κέντρου και ο άλλος του συνεταιρισμού κλέβουν:
α) 300.000 δρχ. από τις μετοχές του Συνεταιρισμού αρτεργατών.
β) 250 οκάδες λάδι του συνεταιρισμού.
γ) 2.000 οκάδες φασόλια
δ)  10.000.000 δρχ. πού είχαν καταθέσει οι αρτεργάτες για τσιγάρα.
4.      Το 1942 όταν ξεσπάει το σκάνδαλο και ο! αρτεργάτες ζητάνε τα λεφτά τους, πιάνονται 14 από αυτούς και εκτελούνται ο Λεβανταίος και ο Μαστορίδης. Την ίδια εποχή γίνονται ομαδικά μπλόκα στους φούρνους, παίρνουν τους αρτεργάτες και τους βασανίζουν στα μπουντρούμια της οδού Ελπίδος.
5.      Το 1944 οι αρτεργάτες περνούν το Σωματείο ατά χέρια τους αλλά ταυτόχρονα συλλαμβάνονται ο Κατσιάνος και ο Κ. Θεολόγης, και ανακρίνονται από τον ίδιο τον Χατζηδημητρίου.
6.      Το 1941 (15 Ιούνη) ο Χατζηδημητρίου υποβάλλει υπόμνημα στη Γερμανική κομαντατούρ στο οποίο εξυμνεί τους   Χιτλερικούς και προτείνει να. διοικηθεί η Ελλάδα κατά   το   ναζιστικό υπόδειγμα και να κηρύξει το πόλεμο εναντίον της Αγγλίας και της Ρωσίας. (το αντίγραφο του υπομνήματος αυτού υπάρχει).
7.       Το 1942 παραδίδει  στη   γκεστάπο δυο Άγγλους που είχαν ζητήσει προστασία στη δημαρχία του  Βύρωνα όπου  τον είχαν τοποθετήσει οι Γερμανοί. Για τον καθένα τους πήρε από   50.000 δρχ.
8.      Το 1943 εμφανίζεται λοχαγός της Καραμπινιερίας
9.      Ο Χατζηδημητρίου και Σιάκος καταδίδουν στους Γερμανούς τους ίδιους τους συνεργάτες τους Ζιαίνη και Καλατζή οι οποίοι και εκτελούνται.
10.   Προσχωρούν στην οργάνωση «Χ».
11.  Βλέπε εφημερίδα Ακρόπολις 30 Ιανουαρίου 1945
Όλες όμως οι ανωτέρω κατηγορίες ουδόλως; εμπόδισαν του; κομμουνιστές να προτείνουν τον δοσίλογο Χατζηδημητρίου εις τον ελληνικό λαό για να τον εκλέξει ως βουλευτή,
3.Σταύρος Ηλιόπουλος. Βουλευτής και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΔΑ. Ούτος την 16ην Αύγουστου 1945 εδιώχθη δυνάμει του υπ' αριθ. 140/422 εντάλματος συλλήψεως του ειδικού επιτρόπου Αθηνών ως δοσίλογος, κατηγορούμενος για συνεργασία μετά των γερμανικών αρχών κατοχής.
4. Βασίλειος Μαργαράς. Είναι συντάκτης της εφημερίδας «Αυγή» και σημαίνων στέλεχος της ΕΔΑ, Δυνάμει της υπ' αριθ. 38/1948 αποφάσεως του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσίλογων Καρδίτσας; καταδικάστηκε σε δώδεκα ετών κάθειρξη επί δωσιλογισμό δια συνεργασία μετά των Ιταλικών αρχών κατοχής. Την 19ην Νοεμβρίου 1940 συνελήφθη δι' απόπειρα αποπλανήσεως και ασέλγεια
5. Παναγιώτης  Μαντζάρας. Ούτος είναι   βουλγαρικής  καταγωγής και   προπολεμικά όλοι οι συγγενείς του  είχαν εγγραφεί ως   βουλγαρόφρονες. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε ως  Βούλγαρος προπαγάνδιζε υπέρ της Βουλγαρίας, κατέδιδε εις τις βουλγαρικές αρχές Έλληνες και καταπίεζε το ελληνικό στοιχείο.
Το 1946 παραπεμφθεί; εις το Δικαστήριο Δοσίλόγων Αλεξανδρουπόλεως όπου απηλλάγη λόγω αμφιβολιών. Σήμερον είναι στέλεχος της ΕΔΑ Έβρου.
6.  Μιχαήλ Παπαμαύρος. Επί κατοχής συνεργάσθηκε οικονομικά μετά των Γερμανών δι' αυτό και καταδικάσθηκε επί δωσιλογισμό εις 6,1/2 ετών κάθειρξη για να αποφυλακισθεί την 15ην Ιουλίου 1951. Ολίγους μήνες αργότερα τον Νοέμβριο του 1952 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα. Τον Μάιο του 1958 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Χίο. Σήμερα είναι στέλεχος; και πολιτευτής; της ΕΔΑ.
7.  Αρσένιος Τσίκας. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε υπέρ της Βουλγαρίας στη περιοχή της Εορδαίας. Έγινε μέλος της βουλγαρικής λέσχης, εφοδιάσθηκε δια βουλγαρικού δελτίου ταυτότητας και διένειμε βουλγαρικά προπαγανδιστικά έντυπα. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων Κοζάνης τον καταδίκασε το 1948 εις τριετή φυλάκιση για συνεργασία μετά των Γερμανών και Βουλγάρων. Σήμερα είναι στέλεχος της ΕΔΑ στην Ολυμπιάδα Εορδαίας.
                                                          

ΠΗΓΗ:sfoulidis.landofheroes.org

Γράφω για την ενημέρωση διαφόρων που έχουν πέσει θύματα της αριστερής προπαγάνδας που μονοπωλεί τα πάντα επί 30 χρόνια και έμαθαν σχεδόν όλοι ότι οι δοσίλογοι της κατοχής ήταν ....δεξιοί και παράλληλα οι κομμουνιστές οι ...μόνοι αντιστασιακοί. Τόνισα ότι οι κομμουνιστές επειδή δεν πιστεύουν στην έννοια της πατρίδας ΟΥΤΕ ήθελαν, ΟΥΤΕ έκαναν, ΟΥΤΕ μπορούσαν να κάνουν αντίσταση. Μπορεί πχ. ένας μπαλωματής (στην πραγματικότητα τεμπέλης), που στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας κομμουνιστής και αυτοδίδακτος καπετάνιος, να γνωρίζει περί πολέμου όσα μπορεί να ξέρει ένας αξιωματικός που έφαγε με το τσουβάλι τους πολέμους της Ελλάδος; Έγιναν πολλές αντιστασιακές  οργανώσεις με μόνιμους αξιωματικούς αλλά το ΚΚΕ τις εξόντωσε ΟΛΕΣ, ως προδοτικές. Πχ τον Ψαρρό, τον Ελληνικό Στρατό στην Πελοπόννησο, την ΠΑΟ κτλ. Αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά. Μόνιμοι αξιωματικοί στον ΕΛΑΣ πήγαν κάποιοι κομπλεξικοί που τους έταξαν ότι από ....αρβυλοφύλακες θα τους έκαναν .....στρατηγούς!! Η μήπως λέω ψέματα; Ο αρχηγός τους ο Συνταγματάρχης Σαράφης που σε μια νύχτα τον βάφτισαν στρατηγό, είχε δώσει όλη και όλη μια αψιμαχία το 1919. Από τότε είχε να πιάσει όπλο στα χέρια του!!!.
Κατ’ αρχήν επί κατοχής δεν υπήρχαν κόμματα ΚΕΝΤΡΟΥ και ΔΕΞΙΑΣ διότι τα είχε διαλύσει νωρίτερα ο Μεταξάς. Μόνο ΚΚΕ υπήρχε που ανασυγκροτήθηκε μέσα στην Κατοχή από τους απολυμένους εξόριστους. Συνεπώς γιατί λένε ότι πρόδωσαν οι δεξιοί; Απλούστατα συνεργάτες των Γερμανών ήταν διάφορα μεμονωμένα άτομα που κανείς δεν ξέρει σε τι θεό πίστευαν. Γιατί λοιπόν πρόδωσε η συνεργάστηκε με τους Γερμανούς η ανύπαρκτη ως κόμμα.....Δεξιά; Ευθύνεται αν μεμονωμένα άτομα που επαναλαμβάνω, δεν ήξεραν σε τι θεό πίστευαν και συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Που το βρήκαν;
Το περιοδικό Λαβύρινθος, Τεύχος Φεβρουαρίου 2004 παραθέτει αρκετούς οικονομικούς δοσίλογους. Ξεχωρίζουν πολλές προσωπικότητες. Θα σταθώ σε μια: Στον Άγγελο Αγγελόπουλο που έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του ΕΑΜ του βουνού.
Η γνωστή επίσης σοσιαλίστρια;;;; Μελίνα Μερκούρη ήταν συνεργάτης τους. Και ο θείος της Γεώργιος Μερκούρης υπό την προστασία του οποίου ζούσε. Αυτός ήταν αρχηγός του «Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος» και με αυτή την ιδιότητα ήταν επί κατοχής Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ενώ η Μελίνα κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όταν οι πάντες πέθαιναν της πείνας. Λέει  στα απομνημονεύματα της ότι παντρεύτηκε ένα μαυραγορίτη. Δεν λέει βέβαια ότι ΤΟΥΣ άρεσαν και οι ευσταλείς Γερμανοί αξιωματικοί.
Άλλος συνεργάτης ήταν γυναικολόγος Γρ. Λαμπράκης! (Ο γνωστός ειρηνιστής) το δεξί χέρι του κατοχικού πρωθυπουργού και κατ' εξοχή γερμανόφιλου γυναικολόγου Κων. Λογοθετόπουλου. Πολλά αναφέρει για αυτό το θέμα ένα περιοδικό της Γυναικολογικής Εταιρείας πριν 2 - 3 χρόνια.
Ένας επίσης συνομιλητής του κατοχικού πρωθυπουργού (άρα σύμφωνα με το ΚΚΕ προδότης) ήταν και ο κομμουνιστής Δημ. Γληνός. Που ζητούσε και ρουσφέτια από τον Ράλλη!! Πχ ποιον να βάλει ο Ράλλης διοικητή αστυνομίας κτλ και εν μέρει τα κατάφερνε. Αυτός ήταν φίλος κάποιου Βουλπιώτη που ήταν ο κύριος εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας για αυτό τον πρώτο καιρό τα τάγματα δεν τα έλεγαν Ράλληδες αλλά Βουλπιώτηδες. Ο Βουλπιώτης, μεγάλος παράγοντας της εποχής, Γερμανόφιλος, είχε παντρευτεί την κόρη του SIEMENS και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 101 ετών.!!
Σαν κόμμα το ΚΚΕ υπέγραψε πολλές συμφωνίες φιλίας μη επιθέσεως με τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους. Τις συμφωνίες με τους Βουλγάρους τις ονομάζει συνεργασία εναντίον ...Ελλήνων προδοτών. Έχω αρκετές τέτοιες στα χέρια μου που έδωσαν στην δημοσιότητα ακόμα και κομμουνιστές. Μια μπορείτε να θαυμάσετε εδώ
Ένας δάσκαλος επίσης καταδικάστηκε για δοσιλογισμό. Ο Μιχ. Παπαμαύρος, που πρόσφατα τον ανακήρυξαν οι αριστεροί ως ....υπόδειγμα παιδαγωγού. Αυτός αφού έκανε διάφορες συνεργασίες με τους Γερμανούς στο τέλος της κατοχής όπως σχεδόν ΟΛΟΙ οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες πήγε στο ΕΑΜ. Άνοιξε μια …παιδαγωγική σχολή στην ελεγχόμενη από το ΚΚΕ Ευρυτανία που σε αμόρφωτους μετά από τρίμηνη προπαγάνδα έδινε πτυχία ....δασκάλου. Έβγαλε μάλιστα και αναγνωστικό του ΕΑΜ όπου τα παιδάκια στις ΕΑΜοκρατούμενες περιοχές μάθαιναν το «Θάνατος στους συνεργάτες του κατακτητή». Όταν δικάστηκε, το δικαστήριο δοσιλόγων δυστυχώς, δεν έλαβε υπ όψιν του αυτά τα συνθήματα του και τον καταδίκασε μόνο σε 6,5 χρόνια φυλάκισης. Μόλις αποφυλακίστηκε πήγε στην ΕΔΑ και το έπαιζε αντιστασιακός που τον ...κυνήγησε η …δεξιά. Οι εφημερίδες όμως της εποχής που παρακολούθησαν την δίκη άλλα λένε.
Άλλος συνεργάτης ήταν ο Μανόλης Μανωλέας: Προπολεμικός βουλευτής του ΚΚΕ. Και ο Τύριμος εξέχων τότε στέλεχος του ΚΚΕ. Ακόμα Ο Βιδάλης συντάκτης του Ριζοσπάστη. Που υποστήριζε μόλις μπήκαν οι Γερμανοί σύμμαχοι τότε των Σοβιετικών ότι: «Θα εφαρμόσουν …σοσιαλισμό στην Ελλάδα άρα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους». Και πολλοί άλλοι που, είναι η αλήθεια έδρασαν μεμονωμένα ΟΧΙ σαν κόμμα.
Σαν κόμμα το ΚΚΕ όπως ανάφερα προηγουμένως υπόγραψε πολλές συμφωνίες φιλίας, μη επιθέσεως με τους Γερμανούς και Βούλγαρους. Τα σύμφωνα με τους Βούλγαρους τα θεωρεί συνεργασία εναντίον ...Ελλήνων προδοτών. Έχω κάποιες τέτοιες συμφωνίες στα χέρια μου.
Είναι γνωστό επίσης ότι μαζί με τους Γερμανούς μπήκαν και οι Βούλγαροι στην Ανατολική Μακεδονία όπου είχαν βέβαια και εδαφικές διεκδικήσεις. Οι κομμουνιστές, σαν κόμμα, συνεργάστηκαν με αυτούς καθ όλη την διάρκεια της Κατοχής. Και θα ξέρετε βέβαια ότι τα ποιο πολλά θύματα 50.000 νεκρούς και 50.000 εξορισμένους σε καταναγκαστικά έργα τα έκαναν οι Βούλγαροι σύμμαχοι του ΚΚΕ. Τουλάχιστον έτσι λένε τα αρχεία τους (των Βουλγάρων) . Δεν τα λέει μόνο η δεξιά δηλαδή.
Μόλις μπήκαν οι Γερμανοί πήγε στην Ακροναυπλία ο Βούλγαρος Γραμματέας της πρεσβείας των Αθηνών μαζί με έναν επικεφαλής μιας μυστικής Γερμανικής υπηρεσίας. Εκεί βρήκαν φυλακισμένους κομμουνιστές που ενώ μπορούσαν μέσα στον γενικό χαμό να δραπετεύσουν δεν το έκαναν. Δεν το έκαναν διότι περίμεναν τους σύμμαχους τους Γερμανούς τότε να τους αποφυλακίσουν. 27 λοιπόν στελέχη του ΚΚΕ Σλαβομακεδόνες μαζί με τον Γενικό τους Γραμματέα έκαναν δήλωση ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ υπήκοοι και αποφυλακίστηκαν. Αμέσως πήγαν στην Μακεδονία και στελέχωσαν τον ....Εθνικοαπελευθερωτικό ΕΛΑΣ. Ήταν ανάμεσά τους και ο Τζήμας, ο κατοπινός  Καπετάν Σαμαρινιώτης. Αρκετοί από αυτούς δημιούργησαν την «Βουλγαρική λέσχη Θεσσαλονίκης» που τόσα εγκλήματα έκανε σε βάρος των Ελλήνων. Για να καταλάβετε τι εννοώ, είναι σαν εκείνη την εποχή  Γερμανόφιλοι των Αθηνών να δημιουργούσαν λέσχη Ελληνογερμανικής φιλίας. Δεν θα ήταν προδότες; Γιατί λοιπόν να μην είναι προδότες όσοι δημιούργησαν αυτή την Βουλγαρική λέσχη; Γιατί οι  ...προοδευτικές δυνάμεις κάνουν σήμερα .…γαργάρα αυτή την υπόθεση και τόσες άλλες;
Για να δείτε πως παραχαράσσεται η ιστορία. Ένας Γερμανός σύμβουλος ονόματι Ρόναλντ Χάμπε. (Στην Ελλάδα είχε τα ψευδώνυμο Βέμπερ και ήταν πολιτικός σύμβουλος του Γερμανού διοικητή κατοχής Φέλμυ) μίλησε το 1954 στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Είπε πολλά. Αποκάλυψε με ποιους συνεργαζόταν στην Αθήνα επί κατοχής. Το 1/4 της ομιλίας του αναφερόταν σε πολιτική συνεργασία με διάφορους. Ένας αριστερός «αντικειμενικός» ιστορικός βασιζόμενος στην ομιλία αυτή λέει:«Να οι αποδείξεις! Οι δεξιοί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς»! Ε, λοιπόν έχω όλη την ομιλία του, όχι σε Ελληνικό πανεπιστήμιο που τα πάντα τα σκιάζει η αριστερή φοβέρα και χολέρα, αλλά στην Χαϊδελβέργη. Τα 3/4 της ομιλίας αναφέρονται σε συνεργασία (Πολύ χοντρή μάλιστα) με το ΕΑΜ, ΚΚΕ. Απεκάλυψε μάλιστα ότι είχαν πράκτορες και στο Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ και μάθαιναν τα πάντα. Λογικό δεν είναι σύντροφοι; Υπερδύναμη της εποχής ήταν η Γερμανία μπορούσαν να τα βάλουν μαζί τους …οι κατσαπλιάδες άσχετοι με αυτά έστω και αν το ήθελαν; Έχω έγγραφη συμφωνία  ΚΚΕ και Γερμανών που δείχνει ότι από τον Ιούλιο του 1944 και μετά οι Γερμανοί ειδοποιούσαν αν επρόκειτο να γίνουν που και πότε μπλόκα, ώστε να φύγουν τα στελέχη του ΚΚΕ. Σε αντάλλαγμα βέβαια οι ΕΑΜίτες να μην ενοχλούν τα κατοχικά στρατεύματα. Και όπως λέει ο Γερμανός αξιωματικός εκτός λίγων εξαιρέσεων η συμφωνία τηρήθηκε.
Ποιοι λοιπόν ήταν οι δοσίλογοι; Δεν σημαίνει ότι επειδή κάνουν ασύστολη προπαγάνδα και έκαψαν όσα βιβλία μπορούσαν οι κομμουνιστές ότι εξαφάνισαν τα στοιχεία. Τα στοιχεία υπάρχουν και σε ενοχλητικό βαθμό μάλιστα ειδικά τώρα που οι τέως ανατολικοί έδωσαν τα πάντα στην δημοσιότητα.


ΟΙ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ


Γύρω από τον Μπουραντά υπάρχει ένας μύθος που κυκλοφορούσε επί κατοχής από την κομμουνιστική προπαγάνδα και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.. Έλεγε λοιπόν ο μύθος: Οι Μπουραντάδες ήταν 5 αδέρφια και έμεναν στο Παγκράτι. Η κύρια τροφή τους ήταν το αίμα. Έπιαναν οποίον περνούσε από τον δρόμο, τον έσφαζαν και έπιναν το αίμα του. Για αυτό «επιτακτικό» καθήκον των «λαϊκών δυνάμεων» ήταν να εξοντώσουν αυτά τα καθάρματα. Ποια είναι η αλήθεια; Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μπουραντάς ήταν επί κατοχής αρχηγός του μηχανοκίνητου Σώματος. Επειδή σε διάφορες συνοικίες εγκάθετοι του ΚΚΕ κυρίως οι δολοφόνοι της ΟΠΛΑ έκαναν δολοφονίες, ληστείες και άλλες «απελευθερωτικές» ενέργειες επενέβαινε το μηχανοκίνητο σώμα να επιβάλει την τάξη και πολλές φορές την επέβαλε, προς μεγάλη ανακούφιση του λαού, ΟΧΙ όμως και των δολοφόνων του ΚΚΕ. Εξ ου και το μίσος μαζί του.
 
Ο Μπουραντάς

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Για το μπλόκο της Κοκκινιάς (Νίκαιας) και την δολοφονία 140 αθώων: Εκεί οι Γερμανοί εξεμάνησαν διότι προβοκατόρικα σκότωσαν οι ΕΛΑΣίτες  έναν Γερμανό λοχαγό, ενώ ήξεραν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει. Έκαναν τη πράξη αυτή, αλλά ΔΕΝ είχαν το θάρρος να δώσουν μάχη να γλιτώσουν τους Κοκκινιώτες. Απλώς έκαναν την πράξη τους και ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. Αργότερα σκότωσαν και δυο κουκουλοφόρους προδότες. Τους έβγαλαν τις κουκούλες. Ήταν οι Μπαντρώνης και Λυκουρέζος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Κοκκινιάς. (Αφού θέλετε ονόματα …αντιστασιακών κομμουνιστών, νάτα !!)

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ   Ε.Δ.Α.

 Παρουσιάζουμε τα πορτραίτα μερικών άλλων εκ των εκλεκτών στελεχών της ΕΔΑ τα όποια ευθύνονται δι' άλλου είδους εγκλήματα και συγκεκριμένα δια το έγκλημα της εθνοπροδοτικής συνεργασίας μετά των κατακτητών εχθρών της Ελλάδος. Οι δοσίλογοι ούτοι ηγέτες της ΕΔΑ είναι οι εξής:
1.  Κων/νος Κωνσταντάρας. Ούτος κατά την κατοχή προσχώρησε εις του ΕΛΑΣ και διετέλεσε διοικητής της 8ης Μεραρχίας τούτου η οποία έδρασε εις την περιοχή του Παγγαίου. Ως μέραρχος του ΕΛΑΣ υπέγραψε σύμφωνο μετά των Βουλγαρικών αρχών κατοχής προς αμοιβαία συνδρομή ΕΛΑΣ και Βουλγάρων εις τον κοινό αγώνα των εναντίον των εθνικοφρόνων Ελλήνων.
Εφαρμόζοντας την συμφωνία μετά των Βουλγάρων ο σημερινός βουλευτής της ΕΔΑ, εξέδωσε την 6ην Σεπτεμβρίου 1944 διαταγή προς τις υπ' αυτόν μονάδες του ΕΛΑΣ να μη κτυπηθούν οι Βούλγαροι αλλά οι εθνικόφρονες Έλληνες.
Πράγματι ο Κωνσταντάρας εξόντωσε τον συνταγματάρχη Αβδέλλα και άλλους 360 Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν εναντίον των Βουλγάρων κατακτητών. Επίσης ο ίδιος ενέκρινε την υπό τίνος καπετάν Πέτρου εκτέλεση 110 Ελλήνων πατριωτών υπηρετούντων εις τις εθνικές αντάρτικες ομάδας του Φωστερίδη (Τσαούς Αντών) και αιχμαλωτισθέντων από τον ΕΛΑΣ,
Το Σεπτέμβριο του 1944 μετά την είσοδο των Ρώσων εις την Βουλγαρία και την αλλαγή του βουλγάρικου καθεστώτος ο Κωνσταντάρας εισελθών επί κεφαλής των δυνάμεων του ΕΛΑΣ εις την Καβάλα δεν κτύπησε τους Βουλγάρους αλλάσυναδελφώθηκε με αυτούς με αποτέλεσμα να επιβληθεί εις την πόλη κοινή Εαμο-βουλγαρική κατοχή. Ο Κωνσταντάρας φωτογραφήθηκε τότε με τους εκπροσώπους των βουλγαρικών αρχών κατοχής. Την φωτογραφία ταύτη δημοσίευσε ή αθηναϊκή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Ό Κωνσταντάρας υπέβαλε μήνυση εναντίον της, αλλά το Κακουργιοδικείου Αθηνών αθώωσε την εφημερίδα διότι παραδέχθηκε ότι πράγματι ο βουλευτής της ΕΔΑ συνεργάστηκε με τους βουλγάρους επιδρομείς.
2.  Σ. Χατζηδημητρίου. Ούτος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ εις τις εκλογές του  1958.  Ιδού τώρα τι γράφει γι' αυτόν η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» εις το φύλλο της, της 23ης Μαρτίου  1945 και εις την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο «Αποκαλυπτήρια αρχαιοκαπήλων. Ο Χατζηδημητρίου, λοχαγός των καραμπινιέρων. Δέκα συντριπτικές καταγγελίες».
Στην επίσημη τελετή για τη γιορτή θα μετάσχει και αντιπροσωπεία από τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.
Αυτό σημαίνει ότι την εργατική τάξη θα εκπροσωπήσουν οι πράκτορες του εχθρού Σίμος Χατζηδημητρίου, Τσιάκος και Σια.
Η πρόκληση αυτή μας αναγκάζει να φέρουμε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των λυμεώνων αυτών της εργατικής τάξης.
  1. Το 1930 ο Χατζηδημητρίου κρατήθηκε για κλοπή στα 15ον Αστυνομικό Τμήμα.
2.      Το 1935 ο Χατζηδημητρίου κατηγορήθηκε για εκβιασμό και φυγοδικούσε μέχρι το 1936 οπότε πρόσφερε τις υπηρεσίες του με τον τίτλο «Βασανιστής Α΄» για την συστηματική δίωξη των αντιφασιστών εργατών.
3.      Το 1941 κολλάει στον αστερισμό τον Γ. Ράιχ και χάνει χρυσές δουλειές. Μαζί με τον Τσιάκο, ο ένας πρόεδρος τον 'Εργατικού Κέντρου και ο άλλος του συνεταιρισμού κλέβουν:
α) 300.000 δρχ. από τις μετοχές του Συνεταιρισμού αρτεργατών.
β) 250 οκάδες λάδι του συνεταιρισμού.
γ) 2.000 οκάδες φασόλια
δ)  10.000.000 δρχ. πού είχαν καταθέσει οι αρτεργάτες για τσιγάρα.
4.      Το 1942 όταν ξεσπάει το σκάνδαλο και ο! αρτεργάτες ζητάνε τα λεφτά τους, πιάνονται 14 από αυτούς και εκτελούνται ο Λεβανταίος και ο Μαστορίδης. Την ίδια εποχή γίνονται ομαδικά μπλόκα στους φούρνους, παίρνουν τους αρτεργάτες και τους βασανίζουν στα μπουντρούμια της οδού Ελπίδος.
5.      Το 1944 οι αρτεργάτες περνούν το Σωματείο ατά χέρια τους αλλά ταυτόχρονα συλλαμβάνονται ο Κατσιάνος και ο Κ. Θεολόγης, και ανακρίνονται από τον ίδιο τον Χατζηδημητρίου.
6.      Το 1941 (15 Ιούνη) ο Χατζηδημητρίου υποβάλλει υπόμνημα στη Γερμανική κομαντατούρ στο οποίο εξυμνεί τους   Χιτλερικούς και προτείνει να. διοικηθεί η Ελλάδα κατά   το   ναζιστικό υπόδειγμα και να κηρύξει το πόλεμο εναντίον της Αγγλίας και της Ρωσίας. (το αντίγραφο του υπομνήματος αυτού υπάρχει).
7.       Το 1942 παραδίδει  στη   γκεστάπο δυο Άγγλους που είχαν ζητήσει προστασία στη δημαρχία του  Βύρωνα όπου  τον είχαν τοποθετήσει οι Γερμανοί. Για τον καθένα τους πήρε από   50.000 δρχ.
8.      Το 1943 εμφανίζεται λοχαγός της Καραμπινιερίας
9.      Ο Χατζηδημητρίου και Σιάκος καταδίδουν στους Γερμανούς τους ίδιους τους συνεργάτες τους Ζιαίνη και Καλατζή οι οποίοι και εκτελούνται.
10.   Προσχωρούν στην οργάνωση «Χ».
11.  Βλέπε εφημερίδα Ακρόπολις 30 Ιανουαρίου 1945
Όλες όμως οι ανωτέρω κατηγορίες ουδόλως; εμπόδισαν του; κομμουνιστές να προτείνουν τον δοσίλογο Χατζηδημητρίου εις τον ελληνικό λαό για να τον εκλέξει ως βουλευτή,
3.Σταύρος Ηλιόπουλος. Βουλευτής και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΔΑ. Ούτος την 16ην Αύγουστου 1945 εδιώχθη δυνάμει του υπ' αριθ. 140/422 εντάλματος συλλήψεως του ειδικού επιτρόπου Αθηνών ως δοσίλογος, κατηγορούμενος για συνεργασία μετά των γερμανικών αρχών κατοχής.
4. Βασίλειος Μαργαράς. Είναι συντάκτης της εφημερίδας «Αυγή» και σημαίνων στέλεχος της ΕΔΑ, Δυνάμει της υπ' αριθ. 38/1948 αποφάσεως του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσίλογων Καρδίτσας; καταδικάστηκε σε δώδεκα ετών κάθειρξη επί δωσιλογισμό δια συνεργασία μετά των Ιταλικών αρχών κατοχής. Την 19ην Νοεμβρίου 1940 συνελήφθη δι' απόπειρα αποπλανήσεως και ασέλγεια
5. Παναγιώτης  Μαντζάρας. Ούτος είναι   βουλγαρικής  καταγωγής και   προπολεμικά όλοι οι συγγενείς του  είχαν εγγραφεί ως   βουλγαρόφρονες. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε ως  Βούλγαρος προπαγάνδιζε υπέρ της Βουλγαρίας, κατέδιδε εις τις βουλγαρικές αρχές Έλληνες και καταπίεζε το ελληνικό στοιχείο.
Το 1946 παραπεμφθεί; εις το Δικαστήριο Δοσίλόγων Αλεξανδρουπόλεως όπου απηλλάγη λόγω αμφιβολιών. Σήμερον είναι στέλεχος της ΕΔΑ Έβρου.
6.  Μιχαήλ Παπαμαύρος. Επί κατοχής συνεργάσθηκε οικονομικά μετά των Γερμανών δι' αυτό και καταδικάσθηκε επί δωσιλογισμό εις 6,1/2 ετών κάθειρξη για να αποφυλακισθεί την 15ην Ιουλίου 1951. Ολίγους μήνες αργότερα τον Νοέμβριο του 1952 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα. Τον Μάιο του 1958 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Χίο. Σήμερα είναι στέλεχος; και πολιτευτής; της ΕΔΑ.
7.  Αρσένιος Τσίκας. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε υπέρ της Βουλγαρίας στη περιοχή της Εορδαίας. Έγινε μέλος της βουλγαρικής λέσχης, εφοδιάσθηκε δια βουλγαρικού δελτίου ταυτότητας και διένειμε βουλγαρικά προπαγανδιστικά έντυπα. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων Κοζάνης τον καταδίκασε το 1948 εις τριετή φυλάκιση για συνεργασία μετά των Γερμανών και Βουλγάρων. Σήμερα είναι στέλεχος της ΕΔΑ στην Ολυμπιάδα Εορδαίας.
                                                          

ΠΗΓΗ:sfoulidis.landofheroes.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου